Vaikuttajien käyttö tapahtumamarkkinoinnissa

Vaikuttajamarkkinointi on yksi tämän hetken trendikkäimmistä markkinoinnin käsitteistä. Tapahtumissa on ollut aina mukana tunnettuja henkilöitä, joten täysin uutta tämä ei alalla ole. Omaan brändiin ja tapahtuman tavoitteisiin sopiva kasvo on saattanut olla esimerkiksi juontamassa, puhumassa, laulamassa tai vieraana.

Sosiaalisen median avulla voi helposti laajentaa yhteistyön ulottumaan eri vaiheisiin ja kanaviin esimerkiksi ennen ja jälkeen tapahtuman. Vaikuttaja ja hänen kanavien avulla on mahdollista tavoittaa yleisöä, jonka huomiota muuten voi olla vaikea saada. Vaikuttajan isot seuraajamäärät eivät kuitenkaan ole yhtä kuin avain onneen ja onnistumiseen. On hyvä tutkia olemassa olevaa dataa: onko valitun vaikuttajan yleisö relavantti juuri kyseisen tapahtuman tavoitteisiin.

Lakko teki kesällä 2018 sisältöä K-Citymarketin festarikiertueelta. 

Vaikka sopimus esiintymisestä on tehty, ei tule olettaa, että sosiaalisen median päivitykset automaattisesti kuuluvat pakettiin. Mahdolliset toiveet ja ajatukset on hyvä nostaa esille jo sopimusvaiheessa. Kirjaa ylös mitä haluat vaikuttajan tekevän sosiaalisessa mediassa ja missä mittakaavassa yhteistyötä tehdään. Esim. missä kanavissa sisältö julkaistaan; vaikuttajan vai tapahtumajärjestäjän, saako mainostaja lisätä mainosrahaa postauksen taakse. Julkaisuaikataulu on hyvä sopia.

Sisällölle on hyvä sopia raamit: Mikä on yhteistyön tavoite, miten tapahtumasta puhutaan ja mitä perustietoja halutaan tuoda esille. Vaikuttajan kannattaa antaa tehdä päätös lopullisesta muodosta: hän tuntee oman yleisönsä parhaiten. Päälleliimattu ei ikinä toimi.

Viime vuoden Grand One -töistä useassa on mukana vaikuttaja, joista voi inspiroitua:
>> Grand One työt 

Ja muutama asiaan vihkiytynyt tapahtuma, jotka ovat tutustumisen arvoisia:

>> Tubecon
>> Ping Helsinki

© 2021 Unelmatuotanto . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.