Suunnittelun helppous

Viimeaikoina huomioni on herättänyt asiakkaiden suhtautuminen suunnitteluun. Ilmeisesti yleinen mielipide on, että tapahtumien, mainoskampanjan tai minkä tahansa muu asian suunnittelu ja tarjouksen laatiminen on helppoa, vaivatonta ja nopeaa, eikä liikkuvia osia juuri ole. Jatkuvasti kuulee puhuttavan tilanteista, joissa asiakas antaa “ihan pikkuruisen jutun vaan”, jonka kuitenkin pitää olla upea, ennennäkemätön ja varma some-hitti. Ja aikaahan on ainakin kaksi päivää, maksimissaan viikko.

Parhaassa tapauksessa tapahtumia suunnittelevan tiimin pöydälle tulee case, jossa mietitään tapahtumalle konsepti, nimi, huikea asiasisältö ja elämyksellinen show. Puhumattakaan peruselementeistä kuten paikka, aika, tarjoilut, somisteet, kalusteet, tekniset ratkaisut, kutsuprosessi, turvallisuus ja mitä näitä nyt olikaan.

Oletko sinä koskaan miettinyt jollekin tuotteelle tai firmalle nimeä? Lapselle tai lemmikille nyt ainakin olet. Se ei tosiaan ole maailman helpointa. Jos hommassa pitää olla erittäin nopea, niin miten käykään? Luultavasti asiakas saa idean, jota on jo joskus tarjottu jollekin tai jopa myyty, ja jonka liikkuvia osia ei ole kaikkia pystytty tarkistamaan. Puhutaan siis parhaasta mahdollisesti arvauksesta esimerkiksi hinnan suhteen. Ja aivan varma on, että halvin tuo tarjous ei ainakaan ole.

Hyvää ja halpaa saa siis vain ajan kanssa. Joku sanoo, että hyvää ja halpaa ei ole. Ei ehkä halpaa, mutta ainakin halvempaa. Kun suunnittelutiimille annetaan aikaa tarkistella hintoja, kilpailuttaa tarjouksia ja miettiä huolella erilaisia toteutuksia, saa asiakas varmasti paremman ratkaisun kun kahden päivän varoajalla. Mielelläni kuulisinkin ostajan tarinan. Miksi niin harvoin kuulee sanottavan: “Kuinka paljon tarvitsette aikaa?”

– Kaisa

© 2021 Unelmatuotanto . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.