Nordic Business Forum 2014

Nordic Business Forum tuli ja meni kovan hälyn kanssa. Tällä kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestetty tapahtuma on saanut hienosti vakiinnutettua paikkansa yhtenä vuoden odotetuimpana business tapahtumana. Tänä vuonna emme päässeet itse tapahtumaan, mutta onneksi somen välityksellä tapahtuman kulkua on helppo seurata. Eri ihmisten some-päivityksistä tuli itselleni sellainen fiilis, että tapahtuman anti taisi jäädä hieman kevyeksi. Ihan niin innostuneita päivityksiä ei tullut kuin aikaisempina vuosina.

Saadaksemme todellisen kuvan jututimme myös Vapaa pudotuksen Johanna Raiskiota, jolle tämän vuoden tapahtuma oli jo neljäs NBF. Johanna on nähnyt Al Goresta lähtien tapahtuman kehityksen, joten hän osaa suhtautua NBF:ään kriittisesti, mutta toisaalta hänen odotukset eivät ehkä ole niin korkealla kuin ensikertalaisten.

Toimiko tapahtuman sisältö?

Sisällöllisesti Johannan odotukset olivat kovat. ”Ken Robinsonia, Arnoldia ja Alex Fergusonia odotin erityisen kovasti. Seminaarin vaihtuminen Helsinkiin tietysti tuotti tiettyjä odotuksia siitä, miten itse tapahtuma on järjestetty. Muuten odotin kivaa semmapäivää ja hauskaa iltaa. Meillä on Jyväskylässä syntyneitä ihan omia “tapoja”, joiden mukaan tietty porukka näkee pitkästä aikaa, käy syömässä ja pitää hauskaa.”

”Puheenvuoroista Jim Collins oli odotetun hyvä. Häntä kuunteli mielellään, tosin reippaasti yli kahden tunnin istuminen puudutti todella paljon ja lopussa keskittyminen oli vaikeaa. Arska oli todella hyvä, sellainen hyväntuulinen inspiraattori. Sopi erittäin hyvin ensimmäisen päivän viimeiseksi puhujaksi.”

Tapahtuman ulkopuolella NBF:a seurannut sai heti tiedokseen Arskan 5 teesiä. Eri medioissa laajalle levinneet teesit eivät varsinaisesti olleet mitään rakettitiedettä, mutta ehkä näitä ei pitäisi irrottaa muusta puheesta irralleen.

1. Tiedä tavoitteesi
2. Älä ajattele pienesti, ajattele isosti
3. Älä usko niitä, jotka sanovat: Ei onnistu
4. Tee lujasti työtä
5. Älä vain ota, anna myös

”Seuraavana päivänä hauska osuus oli nuorten yrittäjien paneeli. Harvoin paneeli toimii niin hyvin kun se nyt toimi. Johtui varmasti rohkeista ja ennakkoluulottomista ei pönöttävistä panelisteista. Alf Rehn toimi erityisen hyvin moderaattorina. Iloisin yllättäjä oli Tony Fernandes. Hän on aivan mahtava yrittäjä ja hänen puheensa/haastattelun aikana kävi yleisö läpi monenlaista tunneskaalaa. Ihana nähdä yli 5000 hengen räjähtävän nauruun ja spontaaneihin taputuksiin.”

Oli tunnelma yhtä hurmoksellinen kuin Jyväskylässä?

”NBF on pystytty rakentamaan yhteenkuuluvaisuuden tunnelmaa. Tosin Jyväskylään verrattuna Helsingin tapahtuma jäi fiiliksessä jälkeen. Tilaisuus oli tunnelmaltaan jäykempi, oli paljon jonoja ja spontaaneja kohtaamisia oli edellisiin vuosiin nähden paljon vähemmän. Jyväskylän tila toimi paremmin, se ohjaa ihmiset kulkemaan samojen tilojen läpi, joten kohtaamisia tapahtuu.”

Entä järjestelyt?

”Järjestelyissä olisi parannettavaa. Kaikessa näkyi, että tapahtuma tehtiin Helsinkiin ensimmäistä kertaa. Jonoja oli paljon, vesipisteiltä mukit loppuivat, ruoka loppui, tuolit olivat äärettömän huonot… Onnistumisia oli myös paljon. Juontaja oli hauska, aikataulut pitivät erittäin hyvin ja muutenkin väliohjelmat ja yllätykset ovat aina hauskoja.”

”Tapahtuma on omalta osaltaan erittäin merkittävä yrittäjien kohtaamisen kannalta tai ainakin yhteishengen nostattamisen näkökulmasta. Toivottavasti pönötys vähenee ensi vuodelle ja sama rentous pystyttäisiin säilyttämään kuin aikaisemmissa, ei se väkimäärän kasvusta kiinni ole.”

Jäikö Johannan mieleen joku ajatus muhimaan?

”Lähes kaikki puhujat, ainakin isoimmat starat, ovat sillä tasolla tuttuja, että olen lukenut heidän materiaaliaan. Siksi mitään suuria väläyksiä ei nyt tullut. Enemmän se on innostuksen ja inspiraation hakemista. Toki siellä oli erinomaista herättelyä myös maailman tilanteesta. Loistava ekonomisti Dambisa Moyo oli mm. saarnaamassa länsimaisen politiikan lyhytnäköisyydestä. Hän oli itse asiassa loistava! Eikä haittaa, että nainen piti vakuuttavimman setin koko seminaarissa. ”

“Jim Collinsin lause “Life is people.” jäi elämään meidän toimistollamme.”

Ensi vuonna Nordic Business Forum pidetään 1.-2. Lokakuuta.

– Kaisa

© 2021 Unelmatuotanto . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.