Ne pienet teot – tee tapahtumastasi ekologisempi

Usean yrityksen arvoissa on painotettu kestävää kehitystä ja ekologisuutta. Oletko miettinyt, miten voit huomioida nämä arvot myös tapahtumissa?

Helposti saavutettava tapahtumapaikka

Mistä vieraasi tulevat ja mihin heidän olisi helpointa saapua julkisilla liikennevälineillä – ja miksei jopa pyörällä tai jalan? Näiden kysymysten pohjalta on hyvä aloittaa tapahtumapaikan kartoittaminen.

Shuttle-bussit ja yhteiskuljetus on aina suositeltavampi vaihtoehto yksityisautoilun sijaan. Vieraita voi kannustaa käyttämään julkisia kulkuneuvoja antamalla saapumisohjeet. Puhujat varmasti myös arvostavat majoitusta mahdollisimman lähellä tapahtumapaikkaa.

Mieti pidemmällä tähtäimellä

Rakenteiden ja kalusteiden hankinnassa kannattaa suosia paikallisia toimijoita. Jotain on saattanut tai tarvitaankin lisäyksiä kalusteisiin. On käytännöllistä, että toimija ja varasto on lähellä. Läheltä löytynyt toimittaja mahdollistaa pienemmän hiilijalanjäljen.

Messurakenteiden valinta kannattaa tehdä pitkällä tähtäimellä. Muunneltavat, kierrätettävät, ympäristöystävälliset, kestävät ja varastoitavat rakenteet voidaan hyödyntää monessa tilaisuudessa. On myös hyvä miettiä, miten hankkimasi kokonaisuutta voidaan käyttää pienemmässä mittakaavassa. Tiskit, hyllyt tai sohvat ovat hyödyllisiä myös muissa yhteyksissä.

Sen sijaan, että hankit kertakäyttöisiä somisteita Kiinasta, käytä mieluummin vuokrattuja esineitä ja somisteita. Kukissa ja kasveissa kausituotteet ovat parhaita vaihtoehtoja.

Kausituotteita lähituottajilta

Catering-toimija voi jopa laskea sinulle kilometrin tarkkuudelle kuinka kaukaa tarjoilut ja raaka-aineet ovat saapuneet. Mikä sen parempaa kuin kertoa vierailleen, että raaka-aineet ovat kauden tuotteita lähialueelta. Vesipullojen sijaan kannuvesi on hyvä vaihtoehto. Suomessa on kuitenkin mitä puhtainta hanavettä.

Tapahtumasta syntyvää jätemäärää voi pienentää mahdollistamalla kierrätyksen niin vieraille kuin järjestäjille. .

Paljonko oikeasti tarvitset painotuotteita?

Tapahtuman materiaalien jakamiseen on paljon sähköisiä työkaluja tarjolla. Voit jakaa agendan ja muun tapahtumaan kuuluvan infon sekä puhujien esitykset sähköisesti. Sähköiset opasteet ovat yleistymässä ja useassa tapahtumapaikassa on valmiina sähköiset opastejärjestelmät, joita kannattaa hyödyntää.

Opasteita painattaessa voi miettiä, onko mahdollista tehdä opasteet, joita pystyy hyödyntämään jatkossakin. Voiko esimerkiksi tapahtuman päivämäärät jättää yleisopasteista pois, jotta ne ovat käytettävissä seuraavanakin vuonna?

Jos teet samaa tapahtumaa toistuvasti, kannattaa myös tuotteiden kulutusta seurata. Laske kuinka paljon materiaalia jäi yli. Näin on paljon helpompi seuraavalla kerralla miettiä, kuinka paljon tuotetta todella tarvitaan. Jos kuitenkin painotuotteita jää paljon yli, onko niille jatkokäyttöä jossain? Kävisivätkö ne piirustuspaperina tai askartelumateriaalina vaikka lapsesi päiväkodissa?

Ole ylpeä valinnoistasi

Useilla alan toimijoilla, niin painotaloista tapahtumapaikkoihin, on käytössään eri (ympäristö)sertifikaatteja. Suosimalla näitä alihankkijoina saat vietyä kestävyysajattelun entistä pidemmälle.

Kaiken tämän miettiminen ja organisointi voi mahdollisesti viedä hieman enemmän aikaa, mutta vahvistaa samalla brändisi positiivista mielikuvaa – kunhan muistat viestinnän.

Kerro rohkeasti vieraillesi valinnoistasi. Monelle sillä on väliä.

– Johanna

© 2021 Unelmatuotanto . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.