Lokakuu on kirjahulluja varten

Lokakuun vesisateita ja syysmyrskyjä voi paeta mitä erilaisimpiin tapahtumiin ja ehkä jopa aloittaa joululahjojen hankkimisen. Erityisesti Helsingin Messukeskuksessa tapahtuu paljon: kirjoista terveyteen ja viinistä Arnold Schwarzeneggeriin.

3.–5.10. Turun kirjamessut, Turun Messukeskus

Jenni Haukion suunnittelema ohjelma on keskiössä Turun kirjamessuilla. Odotetusti runous on upeasti nostettu tapahtumassa esille. Jos Helsingin messujen tungos ja ruuhka on liikaa, kannattaa ehdottomasti tarkistaa Turun tarjonta.

9.–10.10. Nordic Business Forum, Helsingin Messukeskus

Jyväskylästä Helsinkiin muuttaneen Nordic Business Forumin puhujalista on upea: Jim Collins, Arnold Schwarzenegger ja Sir Alex Ferguson jne. Tilaisuus on loppuunmyyty, mutta live stream -paketteja on ostettavissa. Näin tiedät mistä kaupungilla puhutaan.

Jää myös nähtäväksi, käykö Arska Suomen-vierailullaan Varustelekassa?

11. ja 14.10. Jalkapallon EM-karsintaottelut Suomi-Kreikka ja Suomi-Romania, Olympiastadion

Jalkapallohuumaa voi käydä nauttimassa Stadikan edustalla kisatoreilla, vaikka itse pelistä nauttisikin sisätiloissa huurteisen ääressä eikä kylmästä väristen salapullosta naukkaillen.

11.-19.10. Valokarnevaali, Linnanmäki

Linnanmäki pyrkii lievittämään syksyn kaamosta valaisemalla koko huvipuiston loistoonsa. Luvassa on ohjelmaa kaikille pituusryhmille. Esiintymässä mm. Elastinen, Anna Abreu ja Sami Saari.

17.–19.10. I love me, Helsingin Messukeskus

Messukeskus on täynnä meikkejä, terveyttä, muotia, koruja ja kaikkea muuta hömppää, kun I love Me –messut koittavat. Teri Niitin suunnittelemat muotinäytökset ovat ainakin omalla task-listalla.

23–26.10. Helsingin Kirjamessut, Helsingin Messukeskus

Oma ehdoton lempitapahtumani. Neljä päivää kirjailijahaastatteluita, paneeleja ja keskusteluja. Suosittelen hyviä kenkiä, pitkää pinnaa jonottamiseen sekä käteistä mukaan. Varmasti myös osa joululahjoista löytyy täältä. Samanaikaisesti myös Viini, ruoka & hyvä elämä ja Musiikkimessut.

– Johanna

© 2021 Unelmatuotanto . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.