Habitare – syksyn messukauden avaus

Kävin perjantai iltapäivällä katsastamassa tulevan kauden sisustustrendit ja erityisesti ammentamassa ideoita omiin tuotantoihin ja suunnitteluun. Messukeskus oli tuolloin varsin rauhallinen, eikä näin ollen jonottamiseen tarvinnut tuhlata aikaa.

Vaikka Messukeskuksen uudistuksesta on jo yli vuosi, on erityisesti alagalleria ja pohjoinen sisäänkäynti toiminnallisuuksiltaan aivan eri luokkaa kuin aiemmin. Ilme on raikkaampi, modernimpi sekä tilaa on huomattavasti enemmän.

Itse olen käynyt Habitaressa vähintään seitsemän vuotta peräkkäin ja tapahtuma on puhtaasta huonekalu- ja kotitapahtumasta liikkunut enemmän designin suuntaan vuosi vuodelta. Ns. tavalliseen kotiin ei ehkä ihan koko sisustusta tapahtumasta löydä, mutta jos on valmis hieman kokeellisempaan, kukkaroa koetteleviin ja rohkeampiin ratkaisuihin, niin valikoimaa löytyi hyvin. Itse kaipaan myös selkeitä showroom-tyyppisiä osastoja, jossa olisi tulevan kauden trendit näkyvillä.

Ohjelma oli tapahtumassa vähentynyt ja rauhallinen tunnelma sopi hyvin kokonaisuuteen, kun eri lavojen kakofonia ei kaikunut halleissa.

Tapahtuman ohjelmalava oli upea ja sopi tyyliltään erinomaisesti tapahtumaan. Kerrostalomaisemoitu kangas oli ripustettu kehystämään lavan perinteisten moltonien tai messuseinien sijaan. Kevyt, yksinkertainen ja näyttävä kokonaisuus, johon projisoinnilla saisi vielä lisää elävyyttä. Tapahtuman parasta antia oli sisutussuunnitteluklinikka, jossa oman kodin ongelmakohdat saattoi tuoda ammattilaisen ratkaistavaksi.

Messukeskuksen nettisivuilla kävijämäärän kerrottiin olevan lähes 47 000, kun viime vuonna 54 000 kävijää vieraili tapahtumassa. Habitare on messukauden iso avaus. Mielenkiinnolla odotan, millainen trendi kävijämäärissä nähdään loppusyksyn isoissa kuluttajatapahtumissa.

– Johanna

 

IMG_0651

 

IMG_0664
Luona saunat -osasto, joka voitti paras messuosasto -palkinnon

 

IMG_0707
Ohjelmalava
IMG_0680
Juho Pasilan Murakka valaisimia

 

IMG_0708
Ohjelmalava

© 2021 Unelmatuotanto . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.